مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان گفت: با ایجاد فرصت ها باید فضای کاربری شهر را به بحث گردشگری تاریخی سوق دهیم و این موضوع موجب بازآفرینی نقاط پایلوت خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان کارگروه گردشگری لنگرود با محوریت جشنواره بهار نارنج در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد.رضا علیزاده در این نشست با تبریک اعیاد شعبانیه،جامعه را نیازمند نشاط اجتماعی دانست و اظهار داشت:این نشاط در قالب جشنواره های مختلف به جامعه منتقل می شود.
وی با تاکید بر لزوم احیای آداب و رسوم در جشنواره ها تصریح کرد: همه ساله جشنواره های متعددی با هدف ایجاد فضای همکاری چند وجهی بین دستگاه ها، اشاعه نشاط اجتماعی و نیز احیای میراث معنوی در سراسر استان برگزار می شود.
علیزاده از برگزاری چهارمین دوره جشنواره بهار نارنج در لنگرود خبر داد و خاطرنشان کرد: این جشنواره باید متناسب با شأن مردم شرق گیلان به ویژه شهرستان لنگرود برگزار شود.
علیزاده با اشاره به برپایی غرفه های صنایع دستی، هدایت تورهای گردشگری و اطلاع رسانی در خصوص جشنواره، افزود:باید در جهت آگاهی بخشی فرهنگی به تمامی لایه های اجتماعی تلاش نماییم و تطابق اجراییات با موضوعات را از یاد نبریم.
این مسئول در بخش دیگری از سخنانش در خصوص آزادسازی پل خشتی لنگرود اشاره و اذعان کرد: اعتبار برای آزادسازی پل خشتی لنگرود با تمرکز بهتر و کار کارشناسی دقیق باید انجام شود و این تیم در کنار شهرداری و واحد حقوقی بحث آزادسازی پل خشتی را انجام می دهد تا با سرعت بیشتری این موضوع تعیین تکلیف شود.
وی ادامه داد: با ایجاد فرصت سازی های نظیر این موضوع باید فضای کاربری شهر را به بحث گردشگری تاریخی سوق دهیم و این موضوع، موجب بازآفرینی نقاط پایلوت شهرستان لنگرود است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با اشاره به وجود مناطق گردشگری همانند لیلاکوه، پرشکوه، چمخاله در لنگرود، افزود: بافت مرکزی لنگرود ظرفیت تبدیل شدن به گردشگری تاریخی و فرهنگی را دارد.
علیزاده خاطرنشان کرد: 305 میلیون تومان اعتباربرای طرح دریا در چاف و چمخاله نیز درنظر گرفته شده است.
در ادامه سید رضا جوادپور فرماندار لنگرود اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران برای آداب و سنت های مردم ارزش قائل است و برای این سنت ها که با هدف ایجاد شور و نشاط و تفریحات سالم برای عموم مردم است نه تنها مخالفتی ندارد بلکه تشویق هم می کند.
وی با اشاره به اینکه جشنواره بهار نارنج برای دومین سال متوالی در شهرستان لنگرود برگزار می شود، افزود: توجه به نعمت های الهی، شکرگزاری و ایجاد شور و نشاط از مهم ترین اهداف جشنواره بهار نارنج است.
فرماندار لنگرود با بیان اینکه برنامه های مختلف در جشنواره باید در چارچوب حفظ شعائر اسلامی باشد، تصریح کرد: همه مدیران شهرستانی باید برای برگزاری جشنواره بهار نارنج نهایت تلاش خود را انجام دهند تا نظم و انضباط برقرار و در خصوص مسائل امنیتی، ترافیکی، اورژانس و خدمات اولیه و غیره نیز پیش بینی های لازم انجام شود.
جوادپور با تاکید بر اینکه جشنواره بهار نارنج با هویت شهرستان در ارتباط است، اذعان کرد: نیروی انتظامی، پوشش ترافیکی و انتظامی در روز جشنواره را به عهده دارد و باید تمام تلاش در جهت ایجاد شور و نشاط، رفاه، آرامش برای مردم باشد.
فرماندار لنگرود، حضور مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در کارگروه گردشگری را نشانه اهمیت این سازمان برای برگزاری جشنواره ها دانست.
همچنین کحالی شهردار لنگرود از اجرای بازی های بومی و محلی( لافند بازی و طناب کشی)، اجرای موسیقی سنتی، نقاشی خانوادگی، تجلیل از دو باغدار نمونه، برپایی 22 غرفه صنایع دستی در حاشیه برگزاری این جشنواره خبر داد و گفت:
اسدالله درویش امیری معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان میراث فرهنگی کشور میهمان این جشنواره خواهد بود.
شهردار لنگرود از افتتاح بوستان بهار نارنج در جوار مزار شهدای گمنام در پارک فجر لنگرود خبر داد و اذعان کرد: این بوستان در روز جشنواره در زمینی به مساحت 150 تا 200 متر مربع در جوار مزار شهدای گمنام افتتاح می شود.
گفتنی است، بهار نارنج همان شکوفه درخت نارنج است که در فصل بهار درخت را زینت داده و در پاییز و زمستان، جای خود را به میوه نارنج می دهد. بهارنارنج خواص دارویی فراوانی دارد و در عطرسازی و ساختن اسانس، انواع نوشیدنی های فصلی و عرقیجات و تهیه مربا نیز کاربرد دارد.
\n
انتهای پیام/